Zakelijk Bankieren

Informatie over zakelijke rekeningen.
Ondernemen en een bank kiezen.

 

 

Zakelijk Krediet op Rekening Courant

Het kan zijn, vooral bij het opstarten van uw bedrijf, dat u extra geld nodig heeft. In dat geval kan uw bank u een extra vangnet bieden bij zakelijk bankieren. U kunt een krediet op rekening-courant ontvangen waardoor u in moeilijke tijden een bepaald bedrag rood kunt staan. Natuurlijk zijn hier kosten aan verbonden. Geld lenen kost immers geld en ook bij een krediet op rekening-courant zijn er kosten van toepassing. Ook al heeft u niet direct een financieringsbehoefte, toch kan het handig zijn om een bepaald bedrag achter de hand te hebben als u een investering wilt doen of onverwachts ineens wel een groot bedrag nodig heeft. Vaak gaat er ook onverwachts veel geld zitten in voorraden en debiteuren. Deze uitgestelde inkomsten kunt u als ondernemer hard nodig hebben. Een krediet op rekening-courant als vangnet kan dan een uitkomst bieden.

Banken rekenen ongeveer 10% tot 15% aan rente op jaarbasis over uw negatieve saldo. Houd er dus rekening mee dat u dit alleen in nood doet en zo snel mogelijk het saldo weer aanzuiverd!

Wilt u een zakelijke krediet afsluiten zonder bkr? Dat is vrijwel onmogelijk. Voor informatie over doorlopend krediet zonder bkr kunt u terecht bij uw bank. Alle banken zijn verplicht leningen te melden aan het bureau krediet registratie. De organisatie AFM (autoriteit financiƫle markten) en de Nederlandsche bank ziet hierop toe.

Copyright 2012 - 2017 © Zakelijk-Bankieren.nl | Privacy Policy | Disclaimer